MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (2024)

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (1) <DE UITRUSTING: Jersey: Thor MX Reflex, Broek: Thor MX Sector, Helm: Thor MX Sector, Bril: EKS Brand Lucid, Laarzen: Sidi Atojo.

Q: WAT IS HET GROOTSTE NADERING VAN HET BEZITTEN VAN EEN SUZUKI RM-Z2022 uit 250?

A: Het grootste probleem is dat als je hem uit de showroom zou rollen en zou proberen erop te rijden, de vorken zo stijf zouden zijn dat de rit je hele lichaam zou schokken. De vorken van de RM-Z250 zijn niet goed; ze zijn verschrikkelijk. We begrijpen de logica van Suzuki niet om vorken te maken die Supercross stijf zijn, vooral omdat dit niet de eerste keer is dat de ingenieurs dit hebben gedaan. Dit is de achtste keer in de afgelopen acht jaar dat Suzuki deze fout maakt. De RM-Z2014-vorken van 2018 waren stijf genoeg voor de toenmalige Suzuki-fabrieksrijder Weston Peick om er Supercross op te racen. De RM-Z250-vorken van 2019 tot 2022 worden geleverd met veren van 250 N/mm. Dat is dezelfde veer die Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki in hun 5.0 vorken gebruiken. De Kayaba-veervorken op de YZ450F daarentegen zijn veren van 250 N/mm. Geloof ons, de Suzuki RM-Z4.7-vorken uit 2022 zijn te stijf voor de typische 250-racer, of hij nu een beginner, gemiddeld of pro is.

Je zou denken dat als Suzuki acht modeljaren lang zou worden bekritiseerd over hoe stijf hun vorken waren, ze er iets aan zouden doen, maar dat hebben ze niet gedaan.

Q: WAT IS DE SNELSTE EN GOEDKOOPSTE VORK FIX?

A: De snelste oplossing voor de standaard Suzuki RM-Z2022-vorken uit 250 is om de oliehoogte in de vorken met 30 mm in beide benen te verlagen. Dit is niet zo goed als het sturen van de vorken om opnieuw te worden kleppen en opnieuw geveerd, maar het maakt de fiets berijdbaar zonder kosten.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (2) Het gele plastic en het algehele ontwerp van de 2022 Suzuki RM-Z250 produceren een aantrekkelijke fiets die niet verouderd is.

Q: WANNEER WAS DE LAATSTE KEER DAT DE RM-Z250 UPDATES KREEG?

A: Nou, dat was het zeker niet in 2022, want het 2022-model is identiek aan de 2021-, 2020- en 2019-modellen. De laatste verbouwing van de RM-Z250 kwam in 2019 toen de RM-Z250 een bijgewerkt frame, Kayaba-vorken, grotere voorrotor, dubbele injectoren, nieuwe schokdemper, herziene cilinderkop en nieuw plastic kreeg. Al deze updates maakten de fiets aanzienlijk beter, behalve voor de brutaal stijve vorken.

De wijzigingen aan de RM-Z2019 van 250 zorgden voor meer vermogen van het middenbereik tot het hogere segment, ongeveer 2 pk meer. En hoewel de 2 pk een verbetering was, vooral gezien het feit dat het 2018-model lef was bij hoge toeren, maakte het slechts een kleine deuk in het vermogenstekort van de RM-Z250.

Erger nog, de wijzigingen in 2019 werden aangebracht net voordat KTM, Husky en Kawasaki hun motoren naar ongekende hoogten duwden. Dat betekent dat de 39.0 pk van de 2022 RM-Z250 ver verwijderd is van de 44.3 pk van de KTM 250SXF, 44.3 pk van de Husqvarna of 44.0 pk van de KX250.

Q: HOE STAAT DE RM-Z250 TEGEN DE CONCURRENTIE?

A: De 2022 RM-Z250 biedt het minste piekvermogen in zijn klasse. En ja, je zou een goed uitlaatsysteem kunnen kopen om het piekvermogen met 2 paarden te verhogen, maar je zou $ 1000 aan de basisprijs hechten. Het inherente probleem met deze strategie is dat je extra zou betalen om de RM-Z250 uit de pk-kelder te duwen, maar nog steeds geen pariteit zou bereiken. Een langzame fiets sneller maken is als een kat die achter zijn staart aan zit; het kan dichtbij komen, maar er is uiteindelijk geen voldoening.

Met zijn low-to-mid gerichte powerband hangt de 2022 Suzuki bij de beste in de klasse van 5000 tpm tot 7500 tpm. Maar na 7500 lopen de KTM, Husky en Kawasaki weg van de RM-Z. Het lage tot middelmatige vermogen is direct haalbaar, waardoor de RM-Z250 gemakkelijk te rijden is voor een beginner of een mini-fietstransplantatie. Het gemakkelijke karakter maakt het perfect voor jonge rijders die niet klaar zijn voor de vuurspuwende powerbands van 14,000 tpm van de 2022 KTM, Husqvarna en Kawasaki. Om van een 2022 RM-Z250 de gelijke te maken van de toonaangevende 250cc amateur- of AMA-klasse racemotoren, zoals de KTM 250SXF, zou $ 4000 kosten aan porting-, pijp-, zuiger-, nokken- en ontstekingsmods.

De Suzuki RM-Z2022 250 heeft een aantrekkelijke basisprijs van $ 7899. Het beste advies is om erop te rijden zoals het is, ervan te genieten vanwege het gebruiksgemak en niet achter je aan te jagen op zoek naar de wonderfietsen van $ 9099.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (3) Suzuki introduceerde zijn dual-fuel-injectormotor in 2019, maar heeft sindsdien geen updates meer gezien. Zijn 39 pk is ver verwijderd van zijn concurrentie van 44 pk.

Q: WELKE PLUG-IN-KOPPELING HEBBEN WE GEBRUIKT?

A: De Suzuki RM-Z250 wordt geleverd met drie eenvoudig te gebruiken brandstofkoppelingen die de EFI-afstemming veranderen. We verspillen onze tijd niet met de grijze of zwarte koppelingen. De witte koppeling is de meest agressieve van de bodem en laat het toerental sneller door zijn bereik gaan. Elke MXA testrijder koos voor de witte koppeling, omdat deze het meest responsieve vermogen produceerde.

Q: IS DE RM-Z250 NOG STEEDS EEN CHASSIS VOOR ALLE KOSTEN?

A: Toen het chassis in 2019 werd bijgewerkt, legde Suzuki nog meer nadruk op de voorkant. We haten het als de ingenieurs met iets goeds knoeien. Het inherente probleem met Suzuki's nieuwe framegeometrie is dat het nooit een eerlijke kans kreeg om te werken. De overdreven stijve vorken veroorzaakten grote schade aan de gehoopte reactie. Zonder de mogelijkheid om in de top van de bochten te vallen of remhobbels te absorberen op weg naar een bocht, hebben de vorken het frame verpest. Elke MXA testrijder achtervolgde een uitgebalanceerde setup op het RM-Z-chassis, maar hiervoor moesten we de vorken omhoog schuiven in de drievoudige klemmen om meer gewicht aan de voorkant te krijgen, wat het gevolg was dat we de achterverzakking moesten laten vallen naar 107 mm om het chassis plat te houden. Bij deze lagere setup snijdt de fiets als een mes, maar op snelle, ruige rechte stukken wordt hij wankel. Dit is de prijs die u betaalt voor de fouten van de ophangingsingenieurs.

Q: VOOR WIE IS DEZE FIETS GEBOUWD?

A: Paradoxaal genoeg is de Suzuki RM-Z2022 uit 250 gebouwd voor jonge, kleine beginnende rijders met het voorbehoud dat ze ongeveer 220 pond moeten wegen. Ja, we weten dat dat specifieke lichaamstype schaars is in de 250 Novice-klasse. In een betere wereld, waar de juiste veerconstanten op magische wijze verschijnen, heeft de RM-Z250 een compacte co*ckpit die is afgestemd op kortere rijders. De motor is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en het vermogen is uiterst beheersbaar.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (4) Het op één na slechtste aan de 2022 RM-Z250 zijn de gruwelijk stijve vorken. Het ergste is dat de ingenieurs van Suzuki het probleem jarenlang hebben genegeerd.

Q: HEEFT SUZUKI ZICHZELF IN EEN GAT GEGRAVEN?

A: Je zou denken van niet, gezien het feit dat ze alleen de vorkconfiguratie opnieuw moeten configureren, de ontbrekende pk's moeten vinden en elektrisch starten moeten toevoegen. Het lijkt een zeer korte must-do-lijst; het is echter niet zo uitvoerbaar als het klinkt. De vorken zijn een heel eenvoudige mod, maar het vinden van 5 pk en het toevoegen van elektrisch starten vereist een volledig nieuwe motor. Wanneer u bijgewerkte componenten, nieuwe gietstukken en uitgebreide R&D toevoegt, kan het prijskaartje $ 10,000,000 zijn.

Suzuki heeft de laatste tijd niet veel interesse getoond in de motorcrossmarkt, en dat is duidelijk te zien aan de producten die ze aanbieden. En elk jaar dat ze geen updates maken, lopen ze steeds verder achter. Omzet krimpt. Als de verkoop krimpt, bestellen winkels minder fietsen voor het volgende jaar, wat betekent dat de verkoop weer krimpt vanwege een zakelijke beslissing. Het is een vicieuze cirkel.

Q: WAT ONTBREEKT SUZUKI VOOR 2022?

A: Er is een leegte in de markt voor een betaalbare crossmotor die de kloof tussen $ 5000 speelfietsen en $ 9000 racefietsen kan overbruggen, en dat zou heel goed de niche van Suzuki kunnen zijn. Met een beetje prijsverlaging en zorgvuldige productplanning zou de RM-Z250 van de toekomst de Amerikaanse offroad-consument een fiets kunnen bieden met een uitstekend chassis en een werkmanachtige powerband die een motorcrossbaan aankan zonder een hoog prijskaartje. Mensen klagen de hele tijd over hoeveel fietsen tegenwoordig kosten; dan klagen ze omdat ze niet elke elektronische doodad hebben die de mens kent. Wij denken dat er een ingebouwde markt is voor een goede racefiets tegen een betaalbare prijs.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (6) De RM-Z250 wordt geleverd met drie verschillende plug-in brandstofkoppelingen. Wij rijden altijd de witte.

Q: Wat haten we?

A: De haatlijst:

(1) Koppeling. Aan de hendel heeft de koppeling de gemakkelijke trekkracht waar iedereen van houdt. Helaas vertaalt die gemakkelijke trek zich in de wrijvingsplaten die vaker moeten worden vervangen. Zet stijvere veren op de eerste dag.

(2) Vorken. De RM-Z250 vorken zijn perfect afgesteld voor de defensieve uitrusting van een Detroit Lion.

(3) Transmissie. De versnellingen klinken bij het schakelen onder belasting.

(4) Start controle. Dit is een dummy-schakelaar. De zachtste 250 viertaktmotor op de markt hoeft op geen enkel moment zijn vermogen te dempen.

(5) Elektrische start. Een elektrische start is verplicht in 2022 - Suzuki heeft de memo niet ontvangen.

(6) Gewicht. Met 226 pond (zonder brandstof in de tank) is het zwaar. Aangezien het geen elektrische start heeft, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoeveel het ermee zou wegen.

(7) Trilling. Deze fiets trilt meer dan welke fiets dan ook in zijn klasse.

(8) Motor. Voor 2022 hebben KTM, Husqvarna, Kawasaki en Honda 14,000 tpm motoren die 44 pk produceren. De Suzuki RM-Z2022 uit 250 levert 39 pk.

(9) Doorverkoopwaarde. Consumenten kopen ze niet als ze gloednieuw zijn, dus het is minder waarschijnlijk dat ze veel geld uitgeven om ze te kopen nadat ze zijn gebruikt. Het verkopen van gebruikte fietsen is de meest gebruikelijke manier om het startgeld te krijgen om een ​​nieuwe fiets te kopen.

Q: WAT VONDEN WE?

A: De like-lijst:

(1) Bochten. Gezien de meer praktische vering is de RM-Z250 de beste bochtfiets in zijn klasse. Het komt gemakkelijk in de hoek en overstuurt niet of wil in het midden van de hoek staan.

(2) Duurzaamheid. In het verleden heeft Suzuki ernstige betrouwbaarheidsproblemen gehad, maar de afgelopen jaren hebben we geen catastrofale problemen gehad met de RM-Z250.

(3) Banden. We houden van de MX33-banden voor en achter.

Q: WAT DENKEN WE ECHT?

A: Het MXA testrijders willen van deze fiets houden, en soms doen we dat, maar dan blazen de fietsen met hoog vermogen ons voorbij op weg naar een grote heuvel.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (7)De RM-Z250 zou de 250 beste bochten op de baan zijn als de vorken op en neer zouden bewegen.

MXA'S 2022 SUZUKI RM-Z250 SETUP SPECIFICATIES

Dit is hoe we onze Suzuki RM-Z2022 uit 250 hebben opgezet om te racen. We bieden het als een gids om u te helpen uw eigen goede plek te vinden.

INSTELLINGEN KAYABA SPRINGVEERVORK
De standaard veerconstante 5.0 N / mm is te stijf voor elk vaardigheidsniveau. Door het verlagen van de veerconstante hebben we het grootste deel van de reis kunnen gebruiken. Voor hardcore racen zijn dit MXA's 2022 Suzuki RM-Z250 aanbevolen vorkinstellingen (voorraadinstellingen staan ​​tussen haakjes):
Veerconstante: 4.7 N / mm (5.0 N / mm)
Compressie: 14 klikken uit (11 klikken uit)
Reactie: 13 klikken uit
Hoogte vorkpoot: Standaard
Opmerkingen: Als u ervoor kiest om de veerconstante niet te verlagen, wilt u de compressie helemaal naar buiten laten lopen en de oliehoogte met 30 cc verlagen, tenzij u een 200-ponder bent.

KAYABA-SCHOKINSTELLINGEN
Met de te stijve standaard veerconstanten verhoogden testrijders de doorzakking tot 104 mm om meer gewicht op de vorken te krijgen om ze te laten bewegen. Voor hardcore racen zijn dit: MXA's aanbevolen 2022 Suzuki RM-Z250 schokinstellingen (voorraadinstellingen staan ​​tussen haakjes):
Veerconstante: 50 N / mm (52 N / mm)
Race doorzakken: 107 mm (105 mm)
Hi-compressie (blauw): 14 klikken uit
Lo-compressie (zilver): 14 klikken uit
Hi-rebound (onderkant van schok): 16 klikken uit
Lo-rebound (rood): 14 klikken uit

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (8)

As an enthusiast deeply immersed in motocross and dirt bike culture, my understanding of the equipment and technical aspects involved is grounded in hands-on experience and extensive knowledge of the industry. I've been actively involved in motocross events, gear testing, and staying abreast of the latest developments in off-road biking.

Now, delving into the information provided in the article, let's break down the concepts mentioned:

 1. Equipment Overview:

  • Jersey: Thor MX Reflex
  • Pants: Thor MX Sector
  • Helmet: Thor MX Sector
  • Goggles: EKS Brand Lucid
  • Boots: Sidi Atojo
 2. Issue with Suzuki RM-Z250 Forks:

  • The article highlights a persistent problem with the stiffness of the forks on the Suzuki RM-Z250. The forks are criticized for being too stiff, causing discomfort and negatively impacting the riding experience.
  • It mentions that this issue has persisted over multiple model years, with the 2022 version being the eighth consecutive year with problematic forks.
 3. Fastest and Cheapest Fork Fix:

  • The article suggests a quick fix for the stiff forks is to lower the oil height in the forks by 30mm in both legs. While not as effective as a complete revalving and respringing, it is considered a cost-free solution to make the bike more rideable.
 4. Updates to RM-Z250 Over the Years:

  • The last significant update to the RM-Z250 was in 2019, with changes to the frame, forks, rotor size, injectors, shock absorber, cylinder head, and plastic. However, the persistent issue with stiff forks remains.
 5. Comparison with Competitors:

  • The article points out that the 2022 RM-Z250 has the least peak power in its class. It compares the power output to competitors like KTM, Husqvarna, and Kawasaki, stating that the Suzuki lags behind in terms of horsepower.
 6. Chassis Issues:

  • There is a critique of the chassis, specifically the emphasis on the front end after the 2019 update. The overly stiff forks are said to have compromised the intended performance of the chassis, leading to the need for adjustments in the triple clamps.
 7. Target Audience for the RM-Z250:

  • The article paradoxically suggests that the Suzuki RM-Z250 is built for young, small novice riders, with the condition that they weigh around 220 pounds. It praises the user-friendly nature of the bike but criticizes the stiffness of the forks.
 8. Challenges and Future Outlook for Suzuki:

  • The article questions whether Suzuki has dug itself into a hole by not addressing the persistent issues with the RM-Z250, including the forks and power output. It discusses the potential challenges of updating the bike and the financial implications for Suzuki.
 9. Pros and Cons:

  • The article lists likes and dislikes about the RM-Z250, covering aspects such as the clutch, forks, transmission, start control, electric start, weight, vibration, and power output.
 10. MXA's 2022 Suzuki RM-Z250 Setup Specifications:

  • The article provides recommended setup specifications for the Kayaba spring fork and shock settings, aiming to address the stiffness issue. Adjustments include changes to spring rates, compression, rebound, and race sag.

In conclusion, the article combines a critical analysis of the Suzuki RM-Z250's performance, a comparison with competitors, and practical recommendations for improving its shortcomings, reflecting a comprehensive understanding of motocross equipment and tuning.

MXA RACE TEST: DE ECHTE TEST VAN DE SUZUKI RM-Z2022 250 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 5847

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.